2015. december 25., péntek

Málnakrémes kekszek




Hozzávalók

10 dkg tisztított őrölt mandula
25 dkg liszt
20 dkg vaj
8  dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárga
késhegyi só

Krém
4 dl tej, 1 csomag puncs puding,15 dkg cukor , 15 dkg vaj


Elkészítés
 A darált mandulát összekeverjük a lisztel és a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral,és jól elkavarjuk a tojássárgájával is. Hozzáadjuk a mandulás lisztkeveréket és kézzel cipóvá gyúrjuk. 1 órát hűtőbe tesszük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral . A tésztát finoman átgyúrjuk , kinyújtjuk  3 mm vastagságúra és keksz kiszúróval párossával kivágjuk .Tepsibe helyezzük a kekszeket és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük csak halvány színűre.      Kihűtjük.


A krémhez a pudingot szokásos módon megfőzzük és közbe, közbe át kavarva kihűtjük. Amíg hűl a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal egy könnyű habos krémet kavarunk.
Torta  díszítő zsákba kanalazzuk, megkenjük málnalekvárral a kekszeket (csak egy kicsi) és  a kekszeket betöltjük. Ha nincs zsákunk, kiskanállal teszünk rá.

A tetejére én most  rózsa vízzel izésített piros* serbetet * használtam.{ ez nálunk Erdélyben a kaufland polcain található vagy használjátok Dr.Oetker Puncs Cukormázat }

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése