2015. szeptember 27., vasárnap

Igazi Isler ünnepi köntösben



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • csipet só
  • 1 vanília cukor
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
Bevonáshoz:
  • 20 dkg csokoládé
Krém:
  • 1 dl tejszín
  • 150 g csokoládé
  • 1 kanál cukor
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval, a sóval, a vaníliás cukorral és a kakaóval összeforgatjuk, ezután a vajjal, tojássárgájával és a porcukorral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Téglalap alakúra formáljuk és egy órán át hűvös helyen pihentetjük.
Ezt követően 5 mm vastagságúra nyújtjuk, kerek kiszúróval, 6-8 cm átmerőjű lapocskákat szúrunk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, minden második köröcskét olvasztott csokoládéba mártunk és dermedni hagyjuk. 
Krém: Ez egy francia krém, apró süteményekhez használjuk.
Kis edényben a krém hozzávalóit lassú lángon összeolvasztjuk és állandó keveréssel sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük és egy órát a hűtőben tartjuk. Ezután gépi mixerrel jó habosra kikavarjuk és az islereket megtöltjük. Amikor a csokoládés tetőt ráhelyeztük, akkor tetszés szerint feldíszítjük és elegánssá varázsoljuk a süteményt.
Rendkívül finom és hűtőben egy hétig is eláll.

A tálcán lévő sütemények középső fiam születésnapjára készültek, kissé távol van tőlünk és ezért most a kollégáival ünnepel. Érte és nekik készült ez a sok sütemény.
Boldog születésnapot drága fiam!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése