2015. augusztus 10., hétfő

Különleges almás tekercs



Hozzávalók:
Tészta:
  • 200g lágy vaj
  • 200g tejföl
  • 300g liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:
  • 6 alma
  • 100g cukor
  • 4 ek citromlé
  • 6 ek porcukor (a tészta szórására)
Elkészítés:
 A lágy vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral, sóval. A vajas masszához két részben hozzáadjuk a lisztet és finoman meggyúrjuk. Egy lágy könnyen kezelhető tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a 4 ek citromlevet és egy kevés ideig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk és a 100g cukrot elvegyítjük az almával (én még tettem hozzá 2 kk fahajat).
 Kinyújtjuk az egyik tésztát 15x30 lapra, közepére kekszmorzsát szórunk és a cukros almás tölteléket ráhalmozzuk. A tésztát egyik, majd a másik oldalról is ráhajtjuk. Jól megigazítjuk, hogy rátapadjon. Egy hosszú téglalapot kapunk. Tetejét tojássárgával lekenjük és 4 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és szép rózsaszínre sütjük 200 fokon 20-30 perc alatt.
Nem kell félni a töltelék nem folyik ki. Amikor kész megszórjuk porcukorral és máris fogyasztható.
Nagyon finom, különleges, nem a hagyományos almás.
A recept Chef Crickettől származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése