2015. március 7., szombat

Nőnapi csokoládé torta


Piskóta:
  • 23 dkg liszt
  • 25dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1,5 dl olaj 
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 kanál holland kakaópor 
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat , 12,5dkg porcukorral habosra kavarjuk és folyamatosan hozzá adjuk az olajat és a meleg vizet. A tojás fehérjét a megmaradt cukorral tejföl sűrűségűvé verjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk majd óvatosan a tojás habot is bele keverjük. Kerek formába sütjük, tűpróba (ha nem ragad a tűre, akkor kész van).
Karamell krém:
  • 2dl cukor
  • 3 ek víz
  • 12 evőkanál tejszín
  • 25 dkg mascarpone

A cukrot a teflon edénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel és szép aranysárgára pirítjuk.
Ráöntjük a tejszínt  és egy folyós krémmé főzzük. Vigyázat! Amikor a tejszín a karamellre kerül bugyogni kezd. Óvatosan dolgozzunk vele. Hűlni hagyjuk.
A fél doboz mascarponét habosra kavarjuk és óvatosan hozzákavarjuk a kihűlt karamellt.

Csokikrém:
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg tejcsokoládé (minőségi)
Elkészítés:
A felmelegítjük a tejszínbe a tejcsokoládét, csak éppen amíg elolvad és hűtőbe tesszük legalább 4 órát. A maradék fél doboz mascarponét a kihűlt tejszínes csokoládéhoz keverjük és mixerrel jó habosra kikavarjuk. Háromba vágjuk a piskótánkat, egy réteg karamell krémmel, egy réteg tejcsoki krémmel. Jól kifagyasztjuk és a nőnapon a dicséretet bezsebeljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése