Glutén mentes fordított kókuszos
Hozzávalók
12,5 dkg
étcsokóládé ,
4 tojás,
15 dkg ráma ,
15 dkg cukor,
8 dkg darált mandula,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg glutén mentes liszt
1 csipet só
A mázhoz
20dkg tejcsokoládé
2,5 dl tejszin,
20dkg kókuszreszelék
Elkészités
Az étcsokóládét vizfürdő fölött felovasztjuk. A tojásokat
kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, a sárgáját
egymás után beledolgozzuk.Hozzáadjuk az olvasztott csokóládét is. A mandulát
elkeverjük a sütőporral,a lisztel,és ezt is a masszához keverjük.Végül a
tojáshabot óvatosan bele keverjük. Egy kisebb
tepsit sütőpapirral kibélelünk és a csokis masszát bele simitjuk. 180 fokon
kell sütni, Nekem gázas sütőm van itt a legkisebb fokozaton. 30 perc után tűprobával ellenőrizzuk ,hogy megsült-e . Jó négy orát hülni hagyjuk.
5*5 cm kockákra vágjuk.
A mázhoz a tejszinbe felolvasztjuk a csokoládét ,nem
forraljuk! Egy jó órát a hüttőbe tesszük. Ezután robotgéppel habosra keverjük. Ha
túl sürü lenne egy kis tejjel,vagy tejszinnel lazitjuk.
A kókuszreszeléket zsiradék
nélkül kissé megpiritjuk egy serpenyőben, kihűtjük.A sütemény kockák minden
oldalát megkenjük a krémmel és megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Nagyon finom!
Ez is irto finom volt, koszonjuk szepen!!! Varom, hogy elkeszitsem!
VálaszTörlésEmese