Hozzávalók :
- 10 dkg hámozott mandula
- 25dkg liszt
- 20dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 tojássárgája
- 5 ek. nutella /karamell krém
- 5dkg csokoládé tortabevonó
A mandulát megdaráljuk) , összekeverjük a liszttel , egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral,a vaniliás cukorral, és beledolgozzuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a mandulás lisztet , és kézzel cipóvá gyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk , és legalább 1 órára betesszük a hütőbe.
A tepsit kibéleljük sütőpapirral.A sütőt 180 fok C-ra előmelegitjük.A tésztát lisztezett deszkán kb. 3mm vékonyra kinyújtjuk , és párosával kiszaggatjuk belőle a karácsonyi formákat. A tepsire rakosgatjuk , és kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni , majd kettöt-kettöt összeragasztunk egy teáskanálnyi karamell krémmel (nutellával).
A tortabevonót felolvasztjuk. Sütőpapírból kis tölcsért tekerünk, beletöltjük a csokoládét. A tölcsér végét éppen csak lecsippentjük, és a formákra vékony sugárba ráfolytatjuk a csokoládét. Hagyjuk megszáradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése